Zo kiest u de perfecte gekleurde kraan voor uw keuken

Handige tips

Geschreven door: Songül op 23 augustus 2024

Een keuken is meer dan een functionele ruimte; het is een plek waar design en functionaliteit samenkomen. Gekleurde kranen zijn een populaire manier om uw keuken een persoonlijke touch te geven. Hier vindt u een overzicht van verschillende kleurkeuzes voor kranen en tips om de perfecte kleur te kiezen die bij uw keukenstijl past. 

Gekleurde kranen

Zwarte kraan: Modern en elegant

Zwarte kranen en matzwarte kranen zijn erg populair. Ze zijn stijlvol en passen goed in verschillende keukenstijlen, van industriële en moderne keukens tot marmeren en betonlook keukens. Een zwarte kraan voegt een stoere, robuuste uitstraling toe die toch luxueus aanvoelt. 

Gouden kraan: Luxe en glamour

Gouden kranen stralen luxe uit en passen perfect in klassieke, marmeren en Scandinavische keukens. Ze vormen een opvallende eyecatcher en kunnen mooi samengaan met andere gouden accenten die u in de keuken hebt verwerkt. 

Bronzen kraan: Aards en tijdloos

Bronzen kranen geven een warme en aardse uitstraling die goed past bij keukens met natuurlijke materialen. Ze zijn ideaal voor landelijke, houten en klassieke keukens. 

Koperen kraan: Warm en rustiek

Een koperen kraan voegt warmte toe aan landelijke, industriële en houten keukens. Deze kleur ontwikkelt na verloop van tijd een natuurlijke aanslag, wat een uniek karakter aan uw keuken toevoegt. 

Rose gouden kraan: Elegant en modern

Rose gouden kranen bieden een verfijnd alternatief voor traditioneel goud en combineren goed met pastelkleuren, marmer en subtiele materialen. Roze goud kunt u terug laten komen in moderne, marmeren en Japandi keukens.  

Chroom kraan: Klassiek en veelzijdig

Chromen kranen zijn tijdloos en passen in vrijwel elke keukenstijl. Ze weerkaatsen licht, waardoor uw keuken helderder lijkt en zijn gemakkelijk schoon te houden. Chroom past goed bij klassieke, Scandinavische en moderne keukens. 

Songül

Gouden kranen stralen echte luxe uit.

Küchen-Dump - Knipsel
rose gouden kraan
Küchen-Dump - Kokend waterkoker

Belangrijke tips bij het kiezen van een gekleurde kraan:

  • Kijk naar het kleurenschema: Stem de kraankleur af op de bestaande kleuren in uw keuken. In neutrale keukens kunnen opvallende kleuren zoals matzwart, koper of goud een mooi contrast bieden. Voor keukens met veel kleur, kies een subtiele tint.
  • Let op materiaal en afwerking: Afwerkingen zoals glanzend goud stralen luxe uit, terwijl matzwart modern en strak oogt. Kies de afwerking die het beste past bij uw keukenstijl.
  • Match met apparaten en accessoires: Stem de kraan af op andere metalen elementen in uw keuken, zoals handgrepen en apparaten, voor een samenhangend geheel.
  • Praktische overwegingen: Houd rekening met onderhoud: matzwarte kranen kunnen gevoeliger zijn voor vingerafdrukken, terwijl glanzende afwerkingen vaak makkelijker schoon te houden zijn. 

Durf te kiezen!

De perfecte kraankleur hangt af van uw persoonlijke smaak en keukenstijl. Of u nu kiest voor modern zwart, luxe goud, of warm koper, er is altijd een kleur die uw keuken naar een hoger niveau tilt. Durf te kiezen voor een gekleurde kraan en maak het een stijlvol middelpunt van uw keuken! 

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Wilt u graag deskundig advies over de het beste keukenblad in uw keuken? Wij helpen u graag! Samen met Küchen-Dump kunt u de stap zetten naar een een fijne keuken om in te koken en leven. Kom langs bij ons in de showroom of maak alvast een afspraak.

Laatste trends