Trend uitgelicht: De Japandi keuken

Handige tips

Geschreven door: Songül op 18 juli 2024

Japandi is een grote trend in het interieur, die ook in de keuken perfect verwerkt kan worden. De Japandi stijl combineert Japans minimalisme met Scandinavisch design. Is deze trend iets voor u? Ontdek alles over de Japandi stijl in onze nieuwste blog. 

Küchen-Dump - Trend uitgelicht De Japandi keuken

Wat houdt een Japandi keuken in? 

Japandi is een samentrekking van ‘Japans’ en ‘Scandinavisch’. Het is een stijl die het beste van beide werelden combineert:  

  • Japanse invloeden brengen zen-elementen, natuurlijke materialen, en een filosofie van eenvoud en functionaliteit. 
  • Scandinavische invloeden voegen lichtheid, warmte en een sterke nadruk op comfort en hygge (het Deense concept van gezelligheid en welzijn) toe. 

De Japandi keuken is een keukenstijl dat door zijn eenvoudige kernmerken jarenlang mooi zal blijven. Dus voor liefhebbers van een tijdloze keuken, zal deze stijl ook een goede keuze zijn. 

Warme, natuurlijke kleuren met houttinten

De kleuren binnen de Japandi stijl zorgen voor een warme en natuurlijke uitstraling. De Japanse interieurstijl bestaat uit donkere houttinten en verschillende contrasten, terwijl de Scandinavische interieurstijl juist lichte houttinten, naturel tinten en wit gebruikt, wat zorgt voor rust en ruimte. De houttinten zorgen voor een warmer en knusser gevoel. Ook kunnen er donkere details toegevoegd worden, dit zorgt voor een moderne twist en benadrukt de natuurlijke kleuren. 

Songül

Een Japandi keuken draagt bij aan een rustgevende en warme sfeer.

Küchen-Dump - Knipsel

Gebruik van natuurlijke en lichte materialen

Het gebruik van natuurlijke en lichte materialen is essentieel in een Japandi keuken, omdat het bijdraagt aan een rustgevende en warme sfeer. Lichte houtsoorten zoals berkenhout, eiken en kersenhout worden vaak gebruikt voor kasten, werkbladen en vloeren, terwijl houten accessoires zoals snijplanken, kruidenrekken en bestekhouders de natuurlijke schoonheid versterken. Bamboe is een duurzaam materiaal dat ideaal is voor keukengerei en opslagmanden, en het voegt een authentiek Japans tintje toe.  

Naast hout en bamboe is ook steen een waardevolle toevoeging. Een aanrechtblad van licht graniet, marmer of kwartsiet en stenen tegels voor de backsplash zorgen voor een luxe uitstraling. Handgemaakt keramiek servies en aardewerken potten voegen textuur en een ambachtelijke charme toe aan de keuken. Linnen en katoenen doeken, theedoeken en tafelkleden in natuurlijke kleuren dragen bij aan de rustgevende sfeer en zijn zowel praktisch als stijlvol.  

Door de verschillende materialen op een doordachte manier te combineren, creëer je een harmonieuze en functionele keuken die de essentie van de Japandi stijl weerspiegelt. 

Küchen-Dump - japandi-1
Küchen-Dump - japandi-4

Twee tips om uw Japandi keuken zo goed mogelijk in te richten

  1. Rust en eenvoud
    Omdat de Japandi trend puur gebaseerd is op het minimalisme, is het erg belangrijk dat er geen rommel in de keuken rondslingert. Zorg dat alles netjes is opgeborgen in de lades of zorg voor dichte keukenkastjes. Natuurlijk is het mogelijk om planken toe te voegen aan uw keuken, maar zorg er dan wel voor dat de spullen die hierop staan netjes geordend zijn. 
  2. Sfeerverlichting
    Of u nou een Japandi keuken heeft of een moderne keuken, sfeerverlichting is erg belangrijk. Bij een Japandi keuken draait het om zachtheid en eenvoud. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een matzwarte wandlamp op te hangen. 

 

Maak snel een afspraak

Wilt u ook kunnen genieten van een Japandi keuken? Maak dan een afspraak bij Küchen-Dump en kom inspiratie opdoen! Onze keukenspecialisten staan voor u klaar om u te helpen bij de zoektocht naar uw droomkeuken!

Küchen-Dump - knipoog-lachend

Songül, trendwatcher bij Küchen-Dump

Japandi is een grote trend in het interieur, die ook in de keuken perfect verwerkt kan worden. De Japandi stijl combineert Japans minimalisme met Scandinavisch design. Bent u nieuwsgierig geworden naar meer opties voor een Japandi keuken? Download ons gratis inspiratiemagazine of kom langs in onze showroom waar onze keukenspecialisten u graag verder helpen.

Laatste trends